Advanced green.. feriti-va!


Imi cer scuze ca nu stiu cum s-ar numi in limba romana ideea de „run an advanced green” sau macar „advanced green”. Pana voi descoperi sau voi stabili eu (?!) o traducere decenta voi folosi termenii englezesti.

Mergand intr-un autovehicul fie ca pasageri fie soferi ati intalnit poate o situatie de tipul urmator: te deplasezi pe o strada si te apropii de un semafor care are culoarea rosie. Esti departe de el (500… 800 m) si vehiculul circula cu viteza medie sau redusa (30.. 50 km/h). Cand ajungi la circa 50.. 100m de semafor acesta isi schimba culoarea in verde.

Evident conducatorul vehiculului se va gandi ca poate accelera si intra cu viteza in intersectie. In acel moment daca un nebun (si astia sunt de-a pururea..) forteaza galbenul sau chiar rosul de pe directia perpendiculara se va produce aproape sigur un accident, cu urmari de obicei grave. Bineinteles ca nebunul este vinovat de accident dar simplul fapt ca e vinovat nu te indreptateste sa nu eviti accidentul. Plus ca o tehnica des intalnita este ca nebunii sa vina cu x martori mincinosi sa declare ca el a trecut pe verde si tu pe rosu. Cata vreme nu avem camere de filmat (HAI BAI POLITISTILOR CU CAMERELE ALEA CA NE TOT ANUNTATI DE IMINENTA LOR INSTALARE !!!) ala cu martori mai multi si mai hotarati va castiga.

Cum se poate evita asta? Pai asa cum se spune in popor (desi eu nu sunt deloc sustinator al vorbelor din popor) „nu te pune cu nebunii” deci lasi nebunul sa treaca. Dar cum sa il lasi cand il vezi in ultima fractiune de secunda? Pai simplu : nu accelerezi cand vezi ca se face verde si esti la 50… 100 m de semafor. Mentii viteza redusa permitandu-le idiotilor nebuni care forteaza semaforul sa treaca si tu sa poti trece neaccidentat prin intersectie.

Asta e, societatea include si nebuni sau neatenti insa asta e mediul in care trebuie sa traim si macar sa stim cum sa ne pazim pielea.

Bafta multa si aveti grija!

Publicat în Greşeli, Transport. Etichete: , . 3 Comments »

3 răspunsuri to “Advanced green.. feriti-va!”

  1. peculiarme Says:

    Nebunul de care vorbesti tu are viteza mare asa ca nu prea conteaza cu ce viteza te deplasezi tu (avand in vedere ca ciocnirea nu va fi frontala) caci daca te-a luat, te-a luat. Zbori mai mult sau mai putin, asta e singura diferenta. Sa speram ca nebunul nu transporta si substante inflamabile…

  2. andreir Says:

    Sunt de acord ca unele situatii in viata sunt de ne-evitat insa asta nu inseamna ca trebuie sa abandonam orice „strategie defensiva” 😉

  3. peculiarme Says:

    Corect si frumos spus, insa daca tu mergi mai incet ala nu te izbeste mai usor. Asta era point-ul meu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: