Ajutorul Sfântului Nectarie – continuare


După cum scriam ultima oară, în 2010 am trecut printr-o încercare din care am ieșit bine cu ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului și al sfinților lui, mai ales Sfântul Nectarie.

Astăzi, slavă lui Dumnezeu, au trecut 5 ani deja de la operație și nu am mai avut nici un fel de supărare de la ea. Statistica medicală curentă (zic curentă că în timp a mai variat) te declară „sănătos” dacă nu ai nici o recidivă în decurs de 5 ani. Cu alte cuvinte a venit și rândul medicinei să confirme lucrarea lui Dumnezeu.

Vreau prin aceasta să îi întăresc în nădejde și pe alții și, în nevoie (dar nu numai) să apeleze la Dumnezeu cu credință și nădejde. Pe lângă sănătatea fizică, trebuie să îi mulțumesc lui Dumnezeu că prin încercarea acestui cancer m-a determinat să îmi schimb și purtarea vieții fiind mai cumpătat, mai puțin agresiv și, sper, per total mai bun.

Între timp am apucat să merg și în Eghina, la mănăstirea Sfânta Treime, construită chiar de Sfântul Nectarie pentru a o vizita și a-i mulțumi pentru tot ajutorul primit de-a lungul atâtor ani.

Acum îmi vin în minte cuvintele Mântuitorului nostru, Iisus Hristos, spunându-i slăbănogului vindecat de la scăldătoarea Vitezda : „Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău.” (Ioan 5:14). Prin „ceva mai rău”, cred eu, nu trebuie neapărat să ne gândim la probleme de sănătate ci mai degrabă la pierderea mântuirii.

Greșind tot felul de lucruri, după vindecare, înainte de termenul de 5 ani (care vine de la o statistică – statistica este de obicei o metodă disperată în știință) mi-a fost teamă că Dumnezeu îmi va lua darul sănătății pentru asta. Dar îndreptându-mă, spovedindu-mă și întărindu-mă în credință mi-am pus nădejdea în Dumnezeu și iată că cel Atotbun nu-și ia darul înapoi.

În final vă sfătuiesc pe toți cei în necazuri (și bine este și în bunăstare) să apelați la Dumnezeu, Maica Domnului și la mijlocirea sfinților lui, mai ales la Sfântul Nectarie cu credință (nu cu atitudinea „hai să încerc și chestia asta”). Chiar Mântuitorul ne spune „Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea.” (Marcu, 11:24)

Domnul să vă binecuvinteze!

Sfântul Nectarie - fotografie

Slavă lui Dumnezeu acum și pururea și în vecii vecilor, amin!

2 răspunsuri to “Ajutorul Sfântului Nectarie – continuare”

 1. daniel Says:

  Andrei,salut.mama mea a fost diagnosticata de catre medicii de la anatomo-patologici cu LMS dupa ce i au scos chirurgii o tumoare destul de mare de pe spate. daca esti bun,as dori sa te intreb daca ai urmat radioterapie pt ca toti medicii ne au spus sa facem asta si pana acum am evitat acest tratament intarindu ne cu rabdare si nadejde la Dumnezeu . sunt analizele de biopsie cele mai elocvente in a determina acest tip de boala ,care pur si simplu ne a tulburat ? ai primit un grad ,un stadiu al bolii? ai aplealat la medicii din afara specialisti pe sarcoame sau cum ai procedat? te rog ,daca poti sa ne ajuti si sa putem lua niste decizii ca nu stim incotro .daca poti sa mi oferi si adresa de mail a Cristinei ,doamna care ti a scris ca mama ei a pierdut lupta cu aceasta boala ,in comment ul de la articolul tau.Bunul Dumnezeu sa te pazeasca si sa te ocroteasca Sf.ierarh Nectarie! si noi ne am pus nadajdea doar in darul lui Dumnezeu !

  • Andrei Rînea Says:

   Da, mi s-a dat si am urmat radioterapie, nu mai tin minte daca 4 sau 6 saptamani. Nu cred ca este cazul sa evitati radioterapia, au fost foarte rare cazurile in care a facut vreun rau. Am avut o analiza de biopsie, mi s-a spus gradul 1. Am mers la chirurgie la doctorul de la policlinica de care apartin, din Bucuresti.

   Multă sănătate vă doresc, Doamne ajută!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: