Evolutia pietei imobiliare


Ca tot omul si eu imi doresc un apartament sau, macar, o garsoniera. Urmaresc de ceva vreme evolutia pietei imobiliare si nu pot trage nici un fel de concluzie clara.

Apartamentele vechi par sa se mai ieftineasca dar mai mult pe hartie decat in realitate. Dificultatile achizitiei unei locuinte raman in picioare din pacate : taxele de notar, agentie imobiliara, comisioanele de acordare de credit si avansul creditului trebuie toate platite cash la inceput.

Poti sa ai venit suficient sa platesti rata ca nu ajunge. Vorbeam mai demult cu un prieten care lucreaza la o banca si imi dadea o explicatie, penibila zic eu, pentru avansul cerut de banca : daca iei un apartament cu 100.000 EUR, banca ti-l da fara avans, peste un an ai platit 6.000 EUR din el si cade piata imobiliara si ajunge sa valoreze 60.000 EUR. Tu, creditat cica nu mai platesti deloc la el si banca ramane cu cei 6.000 EUR de la tine si o locuinta de 60.000 EUR rezultand o teapa de circa 30.000 EUR.

Eu sincer nu „cumpar” balivernele astea si cred ca mai degraba e o dorinta a bancii centrale (BNR) de a limita acordarea de credite. Cica pentru a limita inflatia…

Merita in ziua de azi sa astepti sa se mai normalizeze piata imobiliara sau merita cumparat ceva cat mai repede?

Voi ce credeti?

2 răspunsuri to “Evolutia pietei imobiliare”

  1. billy Says:

    Daca am mai astepta si nu ne-am grabi sa cumparam apartamente,constructori vor lasa la pret ca doar trebuie sa-si scoata investitia .Preturile la materiale de constructi au scazut foarte mult iar cei care vor construi probabil din vara vor avea oferte foarte bune .Acum nu cumpara nimeni daca nu are posibilitatea sa obtina un credit ,acum se vede cat de bogati sunt romanii ! Asteptati nu va grabiti si-o sa aveti de castigat ,au mai fost crize si va dura cel putin 3-4 ani pana o sa-si revina piata imobiliara ,asa ca ,sa tot scada preturile..

  2. Andrei Rinea Says:

    Asa sa fie mai Billy..

    Momentan ma simt frustrat sa vad cat au scazut preturile si cum s-au inasprit spre anulat posibilitatile de a obtine un credit. E ca un os care mi-este tinut in fata de cineva din spinarea mea cu un bat si sfoara…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: