Stima politiei rutiere. Pe bune.


Stima politiei rutiere INCA O DATA

Asta-seara am fost la tatal meu acasa (am ajuns pe la 22:10) sa ii duc mancare si medicamente. Strada pe care locuieste el este in oarecare reparatie / reconstructie / demolare / etc. si evident locurile de parcare sunt cam jumatate din cate erau. Si nici inainte de aceste operatiuni ele nu ajungeau, acum fiind situatia mult mai rea. Gasesc, cu ceva noroc un loc liber, parchez acolo, stiu ca voi sta 60-80 min. si las luminile de avarie pornite ca semn ca „nu stau mult, nu va inpacientati”. Cand plec (e adevarat, dupa 120 min./ 2h) masina mea blocata de alta, care parca de obicei in zona aia.

Ce sa fac, ce sa fac? Balansez usor masina „inamica”, cat sa porneasca alarma fara sa i-o bulesc sau ceva.. O data, de doua ori, de patru ori, de opt ori… nimic. Sun la Politia Comunitara… nada… imi spun ca nu pot misca masina omului fara acordul proprietarului. Sun la informatii sa aflu un serviciu tractari si (re)aflu de Dacia Asistenta… Astia imi spun ca nu se ating de masina omului fara acordul lui. Sun iar la informatii (la recomandarea celor de la Dacia Asistenta) si cer numarul de la ACR (Automobil Clubul Roman) si acestia bineinteles imi repeta povestea cu „nu facem nimic la masina fara acordul proprietarului”. Astia in final imi spun sa sun la Politia Rutiera.

Sun la Politia Rutiera (9544) si le spun cum o masina m-a blocat nu doar pe mine ci si jumatate de strada. Imi spun ca imi vor trimite un echipaj de radar. Astept vreo 16 – 18 min. si nimic. Mai astept 2-3 min. Mai f*t doo picioare in anvelopele aluia ca sa porneasca alarma, nimic. Cand declansam cred ca a zecea oara alarma boului apare o Solenza alba din care se da jos un politist imbracat in uniforma verde – reflectorizant (eronat numit in popor „fosforescent”). Ii spun ca eu sunt intristatul pe care il cauta si ii inmanez in avans actele mele (carte de identitate, acte masina etc.). Refuza actele masinii si pastreaza doar cartea de identitate. Intreaba pe colegul sau daca locuieste proprietarul masinii in zona. Pe baza nr. de inmatriculare afla ca sta exact in blocul ala si ii zice si nr. apartamentului. Suna o data la interfon si parea blocat. NU suna.

Mai suna o data si raspunde adormitu’. Se prezinta domnul politist (am toate motivele sa il numesc „domnul”) si acesta spune ca va cobori imediat. Dupa 3 minute coboara si ambii politisti il iau in primire serios. DA’ SERIOS. Asta mai sef (soferu’) cu o voce dura ii spune ca blocarea unui drum public (desteptu’ blocase strada aproape) constituie infractiune si il intreaba daca isi doreste un dosar penal.

Sculatu’ din somn speriat, buimac si pusti (19 ani?) se c*ca pe el si indruga doar „imi cer scuze”, „nu stiam” etc. Incerc sa ii imbunez pe politisti si le spun sa nu il amendeze, acestia se indupleca si ii spun sa mute instant masina. Pustiulica se conformeaza si eu in final pot pleca de acolo. Ii explic si lui (lui pustiuliuca) ca n-am nimic cu el dar trebuie si eu sa fiu maine la serviciu si nu (pare sa) se supara.

Caz rezolvat. Doamne ajuta!

Multumesc inca o data politiei rutiere romanesti.

3 răspunsuri to “Stima politiei rutiere. Pe bune.”

 1. dan craciun Says:

  in sfarsit politia romana este de ajutor. ma bucur.

 2. albastra Says:

  idem dan craciun. ai fost norocos k au venit 😀

 3. andreir Says:

  Am insistat sa vina (am sunat de doua ori). Oricum insistam pana veneau..

  Vreau sa spun ca se intampla si lucruri bune.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: