… trebuie sa lasati buletinul …


De cate ori nu ati auzit chestia asta la intrare intr-o anumita institutie?

Voi cei mai de varsta mea si mai mari sigur ati prins buletin in adevaratul sens al cuvantului, cel dinaintea cartilor de identitate. Pe spatele copertei 1 scria clar ca buletinul nu poate fi retinut decat de organele de politie si nici de catre acestea in orice conditii ci in conditii speciale.

De ce in anumite sedii centrale de banci (nu retail-uri, evident) ma „obliga” sa las buletinul la intrare altfel nu mi se da cartela de acces? Intr-o zi o sa ma enervez si o sa chem politia peste ei. Indiferent ce o iesi, sa ma simt bine ca am incercat.

Oamenii astia de la intrare, care deseori au putina educatie la viata lor, educatie de orice fel, nu stiu legile si stiu doar ce urla seful la ei. Aia e legea pentru ei. De asta nu o sa ma supar pe ei dar pe sefi nu am de ce sa ii iert. Cei de la intrare trebuie sa noteze datele din buletin, dupa ce s-au asigurat (pe baza pozei) ca buletinul apartine celui ce sustine ca e al lui/ei. Si apoi gata.

Multi justifica procedura prin aceea ca in caz ca se produce o chestie aiurea (furi, bati, violezi …) ei au buletinul ca o … dovada?! Adica vine politia si ce vede? Un buletin al meu in posesia lor? Pai intai ar trebui sa ii amendeze pentru ca nu are de ce sa se afle buletinul meu la ei. Sau poate in timp ce fugeam cu server-ele din firma mi-a cazut buletinul din buzunar exact in fata ghiseului de la intrare. Mai stii…

Pana la urma de ce sunt asa vehement impotriva lor, s-ar putea intreba unii? Pentru ca mai uituc din fire fiind (vezi subtitlul blogului) sunt mai predispus sa uit buletinul la abuzantii astia pe cand in conditii normale nu s-ar intampla.

Un răspuns to “… trebuie sa lasati buletinul …”

  1. Ignat Andrei Says:

    si eu sunt contra- dar eu chiar nu le las buletinul … Le spun ca pot sa isi noteze datele – dar buletinul e al meu, nu al lor …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: