Crash test Smart vs Mercedes S-Klasse


Pentru ca ma tot nu ma intelegeam cu cativa colegi de birou (printre care si Cristi bineinteles… :P) in privinta sigurantei oferite de Smart ForTwo m-am gandit ca poate merita sa postez pe blog un mic clip video cu un crash test intre o balena de S-Klasse si un mititel Smart.

Urmariti cat de mult se deformeaza S-Klasse-le si cat de putin Smart-ul. Nu e un lucru rau in nici unul din cazuri. S-Klasse-le se deformeaza ca sa absoarba socul in compartimentul motor dar habitaclul ramane ok.

Smart-ul insa nu are compartiment motor (are motor pe spate) frontal si are practic direct habitaclul in fata. De aceea l-au facut rigid, ca sa nu se comprime habitaclul.

Practic mi se pare cea mai sigura masina din clasa ei. Discutia cu colegii de birou pornise de la Matiz si Tico. Cine a vazut o cutie d’aia de chibrituri implicata intr-un accident mai serios intelege de ce au asa proasta credibilitate.

Later edit : CostinU e de acord cu mine 😛

6 răspunsuri to “Crash test Smart vs Mercedes S-Klasse”

 1. Gorillaz_doktor Says:

  intr-adevar, habitaclul a ramas intact. cu toate astea, mi se pare un sofism sa spunem ca ofera acelasi grad de siguranta. din film se vede clar cum S Clasee transfera o parte importanta din energia cinetica Smat-ului, schimbandu-i practic sensul de deplasare. Ocupantii limuzinei nu au mai „amortizat” si acea energie, pe cand cei din smart, in afara energie cinetice prorprii , a trebuit sa amortizeze si energia transferata de la limuzina.
  Ca nespecialist in dinamica accidentelor, dar ca medic de formatie, nu cred ca se poate pune semn de egalitate intre traumatismele celor din S Classe (care ar fi mai degraba minore – contuzii, etc) si cei din Smart, care pot capata traumatisme majore (mai ales interne – ruperi de organe, ruperea vaselor mari, traumatisme cerebrale)
  Dar, cu ultima afirmatie pot fi de acord : la clasa ei probabil este cea mai sigura masina.
  P.S. am avut ocazia sa ma urc intr-un smart. A fost cea masina cea mai comoda pentru mine – pozitie la volan, spatiu al picioarelor) dintre toate pe care le-am incercat. Iar cei care ma stiu, inteleg despre ce vb. pentru cei care nu, 1.96 m / 130 Kg. 🙂

 2. Andrei Rinea Says:

  Nici nu m-am gandit ca ar fi comparabile ca siguranta cele doua masini din crash test. Tot ce am vrut sa zic era ceva de genul „Smart se pisha pe Tico si Matiz”. 🙂

 3. lanphuong Says:

  Where we tonight shall camp?….The top blogs of the day. the newest report , see and reply me some comments. Thanks.

 4. Sorina Says:

  Si mie imi place in continuare Smart-ul; mai ales ca mie mi se potriveste la „dimensiuni” si mai bine decat lui Gorillaz: daca el s-a simtit confortabil, inseamna ca eu as putea locui intr-unul! 😉

 5. Kappacelu` Says:

  Sorry, this video is no longer available:|

 6. Aventuri la patinoar « .. şi să nu uit să aleg un titlu. Ce trebuia să nu uit?! Says:

  […] cat de bune sunt la impact Smart-urile.  Si ulterior reveneam cu inca un filmulet. Chiar si un al treilea ce implica si alt tip de masina. Ma gandeam eu ca toate trateaza impact cu Smart din toate unghiurile mai putin din spate. Ar fi […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: