De ce ne o fi frica sa zburam cu avionul ?


Citesc cu stupoare azi in revista Capital :

Conform Asociatiei Internationale de Transport Aerian, Rusia inregistreaza cele mai multe accidente aviatice din lume, de 13 ori mai multe decat media mondiala, anunta Associated Press.

Numarul mare de catastrofe aviatice este explicat de specialistii din domeniu ca fiind consecinta mai multor probleme cu care se confrunta aviatia rusa. Printre acestea se numara numarul in crestere al liniilor aeriene low cost ce opteaza in special pentru avioane mici, mult prea vechi sau second-hand carora nu le ofera mentenanta corespunzatoare, piloti slab pregatiti, regulamente guvernamentale de zbor superficiale, precum si politica de reducere a costurilor cu orice pret, prin penalizarea pilotilor care refuza sa zboare sau sa aterizeze in orice conditii.

Numai in ultimul an s-au inregistrat 318 victime in zece accidente aviatice in cadrul liniilor aeriene rusesti, aproape jumatate din cele 755 de victime raportate la nivel mondial, sustine Organizatia Internationala a Aviatiei Civile.

Bine, nu aveam de gand sa zbor cu vreo linie aeriana ruseasca insa ma surprinde ca la o planeta cu 6 miliarde si ceva de oameni intr-un an de zile au murit doar 755 de oameni? Pai inseamna ca e un mijloc de transport foarte, foarte sigur!

Cred ca atatia oameni mor in accidente rutiere in cateva saptamani in Romania numai.

Bineinteles ca e loc de comentarii lungi si late cum ar fi :

a. Ca sa poti sa evaluezi cu adevarat siguranta transportului aerian trebuie sa raportezi numarul de victime la numarul de curse si numarul de oameni implicati in cursele aeriene
b. In autovehicule circula mult mai multi oameni mult mai des etc. etc.
c. … …

Insa tot raman la ideea ca e un raport excelent. Oamenii probabil continua sa aiba frica de avion datorita faptului ca accidentele aviatice sunt mult mai spectaculoase (de parca conteaza asa mult cum mori atata vreme cat mori) si mai ales sunt mult mai mediatizate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: