Audi R10 i-a rupt. Again, again and again and again.


Audi R10 TDI a reusit sa castige cursa de la Le Mans si anul acesta. Pentru informare, cursa de la Le Mans este o cursa de anduranta de 24 de ore. 24 de ore masinile alearga de nebune la capacitate maxima schimbandu-si pilotii (sau chilotii?)  o data la 4 ore. Pana anul trecut nici un Diesel nu a concurat in aceasta competitie.

Audi a indraznit si a castigat. Intai in SUA la Sebring la cursa de 12 ore apoi la cursa de la Le Mans din Franta. A mai rupt gura targului in campionatul Indy Car din SUA si a facut aproape un Harrier Jet pe un aeroport.

Anul acesta evident si Peugeot s-a gandit sa intre cu un Diesel in competitia de la Le Mans insa desi au captat intreaga atentie prin mass-media, design-ul „mai frumos”, greutatea mai mica si puterea mai mare tot nu au reusit sa castige decat locul doi.

Pe mine ma bucura in primul rand, ca mare fan Diesel, ca aceste masini cu motoare Diesel au luat primele doua locuri din cursa surclasand clar benzinarele. Faptul ca i-au invins pe francezii de la Peugeot ma intereseaza prea putin.

Publicat în Auto, Diesel, Tehnica. Etichete: , , , , , . 2 Comments »

2 răspunsuri to “Audi R10 i-a rupt. Again, again and again and again.”

  1. doru Says:

    Am vizionat pe Motors cursa (franturi bineinteles ca doar nu eram nebun sa ma uit la tot) si am ramas placut surprins de urmatorea relatare a unui comentator: ” r10 are 2 filtre de particule f „smechere” ==>r10 cel mai „clean” disel din lume ,pe esapament ies doar vapori de apa ” bineinteles ca instant a urmat intrebarea celuilalt comentator :”de ce nu se comercializeaza asa ceva?”rapuns :”costuri extrem de ridicate pt dotarea masinilor de serie cu acest tip de filtre” (costurile patriciparii la aceasta cursa au determinat f multe echipe sa se retraga prin 2000 din competitie…un mare „- „zic eu). Combustibilul folosit :biodisel.
    p.s peugeotul a fost devansat cu 10 ture .

  2. andreir Says:

    Peugeot a pierdut ungerea spre final si nu a mai fortat ca nu mai ajungea la finish. Oricum, ca cei de la Audi, ii respect pentru efortul de a „naste” in sub un an o masina de Le Mans.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: