Ce se poate scrie pe un blog?


Stau si ma uit la majoritatea blogurilor de succes si vad ca, cel putin in opinia mea, nu sunt bloguri in adevaratul sens al cuvantului.

Stiti de la ce vine cuvantul „blog” ?

Vine de la „weblog” care inseamna jurnal pastrat pe web. Bineinteles ca un tzaran american (si ei au 😉 ) a reusit sa desparta weblog in „we” si „blog” si a prescurtat „blog” de unde i-a ramas si numele. Asa cum la noi e mai simplu sa „legiferezi” „niciun”, „nicio” etc. decat sa faci campanie de corectare.

Revenind…. Un blog trebuie sa fie un jurnal, mai personal, mai intim sau mai putin intim al posesorului. Unii (nu le dau nume acum ca stiti si voi destui) isi fac din blog un fel de gazeta duplicand fiecare stire proaspata care apare. Cade un copac, scriu post despre cum a cazut copac, daca se poate si cu film pe youtube. Sau macar o poza facuta cu celularu’. Trage tzatza Maria un partz, scriu un post despre asta. Si tot asa.

Mi se pare mai normal sa scrii lucruri care ti se intampla / pe care le simti / pe care le-ai trait, ganduri de prezent si de viitor samd in oarecare legatura cu tine, pana la urma. Ca de ziare nu ducem lipsa, macar alea sunt ceva mai organizate si mai prompte.

PS: Puteti gasi un articol interesant legat de aceasta tema si aici.

Publicat în Comunicare. Etichete: , . 4 Comments »

4 răspunsuri to “Ce se poate scrie pe un blog?”

 1. baghy Says:

  ce vrea muschiul tau 🙂

 2. toyota fj cruiser Says:

  Hello
  Inside Line: We test everything from the locking differential to the iPod input on the updated Toyota FJ Cruiser to see how it will fare in the 21st century.
  toyota fj cruiser

  G’night


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: