Consum ralanti TDI „vechi”


De curand am zis sa incerc si o solutie concentrata de curatat injectoare la masina mea. Asa… mai mult preventiv decat curativ. Am cumparat un „Diesel spulung” de 500ml. Nu a fost chiar ieftin, vreo 50 RON.

Ei pe cutie recomanda sa alimentezi motorul exclusiv cu solutia de curatare si nu sa o adaugi in motorina din rezervor. Foarte bine. Am scos furtunurile din filtrul de motorina si le-am bagat in cutia cu solutie. Totul bine si frumos, am pornit motorul si l-am lasat sa mearga. Subliniez ca am bagat si turul si returul in cutia cu solutie.

Mirarea mi-a fost cand am vazut ca nu se consuma mai nimic. Desi motorul merge.. la ralanti dar tot merge.

Dupa o ora si 20 de minute a ajuns la minim nivelul  si nu am lasat motorul sa soarba totul ca se oprea si ramanea si dezamorsat. Ideea este ca a consumat aproape 500ml in 80 de minute… rezultand cam 375ml de carburant pe o ora!!!

Asta inseamna ca din cei 93L (noua zeci si trei litri) de carburant ce intra in rezervor la ralanti (vara, e adevarat) motorul poate merge la ralanti timp de 93 / 0,375 = 248 ore = 10 zile si 8 ore.

Se pare ca motoarele Diesel generatie mai veche nu sunt asa „nasoale” 😉

PS: La ce foloseste chestia asta? Pai daca ramai inzapezit iarna? sau alte chestii…
PS2: Asa rezervor mare se poate intalni pe VW Passat-urile B4 (1994-1997) Variant („break”) Diesel. Exista o varianta de rezervor de 110L dar masina mea nu a avut asta. Cred ca pot sa mi-l schimb dar chiar e necesar? 😀

Publicat în Auto, Diesel, Tehnica. Etichete: , , . Leave a Comment »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: