Un local cu totul deosebit – Luisenhof


Desi va parea ca sunt subiectiv, credeti-ma ca nu prea sunt.

De cum intri in local vezi lucruri din materiale naturale, simti aerul rustic si te bucuri de ospitalitatea angajatilor. Scarile sunt din lemn, balustrada este din fier forjat, mie imi sunt foarte placute lucrurile mai vechi.

Incaperea este primitoare ca o casa taraneasca; incalzirea nu este cu calorifere din aluminiu ci cu soba de teracota, geamurile nu sunt termopan (urasc geamurile termopan), doar florile sunt artificiale dar sunt cu bun gust asezate si culorile se asorteaza. Peter Imre se cam ofusca pe tema acestor muscate artificiale aici. Dar desi sunt impotriva florilor artificiale astea chiar nu ma deranjeaza deloc.

vedere in restaurant 1

Salonul de nefumatori (apreciez ca separa fumatorii de nefumatori pentru ca mie nu-mi place nimic pasiv inclusiv fumatul :)) ) desi pare mic este incapator.

vedere Luisenhof 2 vedere in lateral - Luisenhof
Scaunele sunt si ele din lemn, natural, nu din plasticari sau alte lucruri de gen (aluminiu vezi – puah – McDonalds). Nu numai ca are garderoba dar chelnerita iti ia haina singura fara sa te deranjezi tu. Si asta zambind nu cu o moaca acra (cum ar fi cele mai acre moace pe care le puteti gasi la Tie-Break – capat autobuz 104).

Meniul este profilat pe bucataria germana si nu prea ofera alte preparate (cum fac unele restaurante care amesteca bucataria chinezeasca cu cea italiana si cu cea romaneasca – cum am intalnit un caz) . Exista o pagina intreaganumai pentru tipuri de snitel-uri.

Am ales cate o supa de branza (interesanta idee, nu?) si un platou cu gustari sasesti si unul cu branzeturi fine. O Stella Artois fara alcool pentru mine respectiv un pahar de vin rosu, o apa plata si o palinca de Ardeal pentru colegul meu de serviciu. Pe meniu scria la fiecare platou ca este pentru 2 persoane (deci ar fi rezultat in cazul de fata ca e nevoie de 4 persoane) dar am zis noi ca putem manca sau/si ca n-or fi asa mari portiile.

Gresit!

Supa de branza

platouri.jpg

Servirea a fost impecabila. Rapid, curat prompt si vase rustice, placute. Pe masa se pune intotdeauna o fata de masa noua la fiecare client/grup de clienti noi.

Veti vedea mai incolo ca nu am prea reusit sa dovedim „inamicul” si ca nemtii nu degeaba au purtat razboaie mondiale. Sunt castigatori din fire. Imaginati-va ca branzeturile au cutit propriu, dedicat :

cutit de branza

Branzeturile au inclus branza cu mucegai nobil – BergaBlu parea sa fie – cascavaluri, telemea (asa parea sa fie dupa aspect si gust desi difera putin) si alte sortimente. Platoul „carnivor” include salam sasesc (cum se putea altfel?), sunca presata, muschi si alte mezeluri. Nu lipsesc nici rosii, castraveti si ceapa proaspata, verde, gustoasa.

Spre final ne-am recunoscut „invinsi” si desi mi-a fost putin jena, am cerut restul sa fie pus la pachet si imediat ne-a ajutat chelnerita, fara nici un fel de urma de mirare sau „opozitie”. Trebuie sa mai spun ca nu au odorizante (care mie imi fac un pic rau – cred ca am o alergie) iar toaleta desi micuta nu dai cu capul de tavan (patit asta, am 1.86m) si nu miroase deloc a … „productii”, foarte curat, practic.

Preturile sunt usor peste medie dar nu cu mai mult de 10% insa cantitatea si calitata sunt peste medie cu peste 10%.

In final acord acestui local nota 10+ si promit sa mai merg acolo si in timpul liber. Recomand calduros.

Publicat în Restaurante. Etichete: , . 6 Comments »

6 răspunsuri to “Un local cu totul deosebit – Luisenhof”

  1. printfluke Says:

    Bine, bine, da’ unde e locul asta?

  2. andreir Says:

    Ma scuzi Luke, am lasat intentionat deoparte detaliul pentru a nu fi banuit ca il promovez cu un scop financiar sau stiu eu… ceva meschin.

    Este pe o strada aproape de Foisorul de foc, strada numita Iancu Capitanul. Numarul 30.

    Intamplarea face ca trebuia sa ajung in alta parte si anume restaurantul Karishma care insa deschide abia la ora 17:00 asa ca am ajuns relativ intamplator aici dar nu regret deloc. Dar nimic nu e intamplator pe lumea asta, nu?

  3. Maria Says:

    Mancarea e super, dar nu va recomand sa luati supa+fel principal. Sansele sunt majore sa nu puteti nici macar sa va atingeti de felul principal care este pur si simplu urias.

    In rest, comandati prajitura casei daca aveti o slabiciune pentru ciocolata.

  4. SAMmy Says:

    Localul este ingrijit, mancarea este excelenta, iar serviciul decent. Singura obiectie – portiile sunt exagerat de mari, indiferent de standardul personal…

    Recomand calduros, gurmanzilor cu inclinatie pentru mancarea de influenta saxona savurata intr-o ambianta linistita.

  5. Julia Says:

    Mancarea deosebit de gustoasa, satioasa si servita in vase de Jena, recomand snitelul elvetian.

  6. mitu Says:

    am mancat , in Germania, in aeroport, supa de branza. Este deosebit de gustoasa! Am comandat aceasta supa fiind o curiozitate si nu am regretat. Am stat langa bucatar si am vazut o preparare foarte simpla:
    -morcovul ras ,ceapa si branza care se topeste, se pun in tigaie, pe foc potrivit; dupa ce se omogenizeaza ,crema se subtiaza cu lapte. puteti incerca folosind branza topita. La nevoie se adauga smantana. Am incercat reteta si supa se poate consuma si rece.Adaugati ce arome vreti dar va asigur ca este minumata asa cum iese din preparare.Pofta buna !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: